За Приморско

Местоположение:
Община Приморско се намира в югоизточната част на Република България. На изток граничи с Черно море, на запад и на север с община Созопол и на юг с общините Царево и Малко Търново.Център на общината е град Приморско. Градът се намира на 450 километра от столицата София и на 50 километра от град Бургас – четвъртият по големина град в България. Най-голямата придобивка и предимство на община Приморско е, че тя граничи с Черно море и че плажната ивица на общината е най-дългата и най-широката от всички общини на Южното Черноморие.

В града:
Град Приморско е малък град с население около 3251 души. Градът предлага разнообразие от места за настаняване - от къща за гости до луксозен хотел на достъпни цени, подходящи, както за млади хора, така и за семейства. Това кара курорта да бъде така желан през летния сезон. Разхождайки се по главната улица на града веднага можете да се потопите в живота, който кипи през лятото - заведенията за хранене, кафенетата и нощните клубове са на всяка крачка. :)

Транспорт:
Град Приморско не предлага градски транспорт. В града има една автогара, намираща се в началото на града.
Разписание на автобусите можете да намерите тук >>> http://avtogari.info/search.php?start=ПРИМОРСКО&end=СОФИЯ
През лятото имате възможност да се разходите с туристическо влакче до плаж "Перла" или до гр. Китен срещу 3 лв в посока.


Плажове:
Градчето е малко, добре устроено, с две плажни ивици - северна и южна. На 2 км южно от Приморско се намира ММЦ Приморско - международно младежки център и културно селище. ( старият път между Приморско и Китен). Северно от курорта се намира райското кътче - плаж "Перла". Плажът край Приморско е място, където можете да се насладите на родното море в цялата му прелест. Районът около бившата резиденция на Тодор Живков винаги се е славил като едно от местата, където водата винаги е кристално чиста. Заливът е плитък и когато морето е спокойно, можете да навлезете на няколко десетки метра навътре от брега и все още да сте се измокрили само до коленете. Плажът "Перла" граничи на Юг със Северния плаж на Приморско. Край него се простира красива дъбова гора, която е част от буферната зона на резерват "Ропотамо". В гората и на брега паркирането е разрешено и е безплатно.
Горските пътища на север от "Перла" ще ви отведат до Маслен нос – едно от най – живописните точки по Южното Черноморие.


Забележителности:
Другите атрактивни места, които можете да посетите ако сте в района са тракийското светилище "Беглик таш", хълмът "Лъвската глава", Ропотамският долмен, заливът "Зигра", устието на река Ропотамо и нейното поречие.
Заливът Света Параскева, където и до днес са запазени руините на старинна църква, също се намира в тази зона.
Невероятен феномен е и подводният православен параклис край Приморско, южно от Маслен нос открит през 2013 година.Той носи името на покровителя на рибарите и мореплавателите „Св. Николай Чудотворец”. Храмът е разположен на около 7 метра под водата и е съобразен с каноните на православието.
Ако желаете да му се насладите от близо посетете секция "Летни Атракции 2017".

Заповядайте в Приморско ! :)