За Китен

Местоположение:
Китен е очарователно курортно селище, което се простира в Югоизточна България, община Приморско. Китен има изключително живописно местоположение, а неговите красиви плажове са основната причина да привлича всяка година толкова голям брой посетители от страната и чужбина.

За града:
Едно от най-прекрасните места в Китен е Южният плаж, който се шири върху залива Урдовиза и се разделя на две части: Китен – юг и плаж „Къмпинг Китен”. И на двата плажа има отлични условия за туризъм, а плажната ивица се поддържа чиста и се охранява.
Курортното градче може да Ви предложи места за настаняване, както за млади хора, така и семейства с малки деца на достъпни цени.
Градът никога не спи ! Можете да направите почивката си незабравима като се забавлявате в местните механи с фолклорни програми, кафенета и плажни клубове !


Плажове:
На плажа часовете ви ще минат бързо и неусетно. Морето е чисто и прохладно и ви осигурява доста начини да се забавлявате, ако не желаете да се излежавате целия ден. Атракции като рикши, водни колела и каране на водни ски са невероятен начин да изпитате нови емоции и прекарате хубави моменти. Ако ли пък искате да видите какво крие морското дъно, гмуркането е другият вариант за вас.Освен плажни забавления, може да посетите конната база в курорта, както и морската база Балканика, където за туристите се предлагат водни спортове като ветроходство, подводен риболов, яхтинг и т.н.